Σκόπια: Ο Ιβάνοφ ακύρωσε την απονομή χάριτος σε κύριες πολιτικές προσωπικότητες






Μάιος 28, 2016.

Σκόπια.

 
Οι ηγέτες του VMRO-DPMNE και SDSM, Νίκολα Γκρούεφσκι και Ζόραν Ζάεφ, οι πρώην υπουργοί Μίλες Γιανακιέσκι και Γκορντάνα Γιανκουλόφσκα, ο πρώην διευθυντής της Ασφάλειας και Αντικατασκοπίας, Σάσο Μιγιάλκοφ, ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνης, Κιρίλ Μποζινόφσκι, αποτελούν  μέρος εκείνων από τους οποίους ο Γκιόργκε Ιβάνοφ ακύρωσε την απονομή χάριτος, όπως σημειώνει το κανάλι «Τέλμα», επικαλούμενο την «Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας».


Tο δημοσίευμα αναφέρει ότι στην «Επίσημη Εφημερίδα» εμπεριέχονται ακόμη τα ονόματα του προέδρου του Κοινοβουλίου, Τράικο Βελιανόφσκι, του πρώην προέδρου Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, του αρχηγού του DPA, Μεντούχ Τάτσι, του πρώην υπουργού Γεωργίας Λιούπτσο Ντιμόφσκι- σύμβουλο της κυβέρνησης κ. ά.



Ο Ιβάνοφ ακύρωσε την απονομή χάριτος στον πρώην αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών, Ζόραν Βερουσέφσκι καθώς και μέλη της Επιτροπής Δημοτικών Εκλογών.



Συνολικά ακύρωσε την χάρη σε 22 από τα 56 άτομα τα οποία είχε  ανακοινώσει στις 12 Απριλίου. Όσοι δεν καλύπτονται από τη σημερινή απόφαση, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν προσωπικά αίτημα για ακύρωση της χάρης.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ