Η Μολδαβία θα πάρει χρήματα από τη Ρουμανία να πληρώσει μισθούς και συντάξεις του δημοσίου




Μάιος 8, 2016.

Κισινάου.

Η Μολδαβία θα λάβει από τη Ρουμανία χρηματικό ποσό ως δάνειο για να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις του δημόσιου τομέα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Fokus [http://www.focus-news.net/]  επικαλούμενο τα «Νέα της Υπερδνειστερίας».




Ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιόχανις υπέγραψε νόμο που προβλέπει την κατανομή 150 εκατομμυρίων ευρώ για τη γειτονική χώρα.



Σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης η υπογραφείσα πράξη του Γιόχανις ψηφίσθηκε από την άνω Βουλή του Βουκουρεστίου στα τέλη Απριλίου.



Η Ρουμανία είχε δεσμευθεί να χορηγήσει στη Μολδαβία 150 εκατομμύρια ευρώ από τον Οκτώβριο του 2015 και να τα επιστρέψει μέσα σε πέντε χρόνια.



Η αποδέσμευση των κονδυλίων, ωστόσο καθυστέρησε λόγω της πολιτικής κρίσης στο Κισινάου κατά τους τελευταίους μήνες.



Στις αρχές του τρέχοντος έτους το Βουκουρέστι προέτρεψε τις αρχές της Μολδαβίας να πραγματοποιήσουν μεταρρυθμίσεις προκειμένου να λάβουν την πρώτη δόση του συμφωνηθέντος ποσού,  αλλά αντί για χρήματα το Κισινάου βοηθήθηκε με εφόδια .
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ