Μαρία Ζαχάροβα: Η Τουρκία επιδιώκει να αποκαταστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία



«Η σύγχρονη πολιτική τους οδηγεί σε αυτήν την σκέψη, αλλά όλοι μας γνωρίζουμε ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία έχει πάψει να υφίσταται»

Μάιος 4, 2016.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών στη Μόσχα, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι η Ρωσία έχει κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να επιλύσει τις διαφορές με την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.



Πρόσθεσε ότι δεν περιμένει την άμεση αλλαγή στην καταστροφική θέση που έχει η Τουρκία στη διεθνή σκηνή.


Σύμφωνα με την ίδια οι αρχές της Τουρκίας φαίνεται ότι επιθυμούν να αποκαταστήσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία.


«Τι μπορούμε να πούμε εμείς για την Τουρκία; Είμαστε όσο γίνεται ανεκτικοί. Γνωρίζουμε, βέβαια, πολύ καλά την πολιτική που ακολουθεί η τουρκική ηγεσία, τόσο στο πλαίσιο της Κριμαίας, όσο και στην κρίση της Συρίας», είπε η Ζαχάροβα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα ‘Ισβέστια’.



Επανέλαβε ότι η Ρωσία έχει κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να επιλυθούν οι διαφορές  με την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.



«Αλλά, δυστυχώς, όλα σχετίζονται με τη σημερινή τουρκική ηγεσία. Φαίνεται ότι θέλει να αποκαταστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η σύγχρονη πολιτική τους οδηγεί σε αυτήν την σκέψη, αλλά όλοι μας γνωρίζουμε ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία έχει πάψει  να υφίσταται», είπε η Ζαχάροβα και συνέχισε: 


«Δυστυχώς, βλέπουμε την Τουρκία παντού, στην Κριμαία, στη Συρία, στους πρόσφυγες, στην τρομοκρατία, στα εθνικά ζητήματα κλπ. Παντού βλέπουμε τον καταστροφικό ρόλο της τουρκικής ηγεσίας», είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ