Είκοσι πέντε χιλιάδες τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα




Μάιος 4, 2016.

Οι απώλειες της τρομοκρατικής ομάδας του ‘ισλαμικού κράτους’ στις μάχες στη Συρία και το Ιράκ έχουν υπερβεί τις 25 χιλιάδες μαχητές.




Αυτό αναφέρθηκε από τον επίσημο εκπρόσωπο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, στο τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.



«Τώρα υπολογίζονται σε πάνω από 25.000 οι νεκροί μαχητές και πάνω από 600 από αυτούς τον τελευταίο μήνα», ενημέρωσε και πρόσθεσε ότι ο συνολικός αριθμός των τρομοκρατών που αγωνίζονται στο πλευρό του ISIS είναι τώρα ο μικρότερος κατά τα δύο τελευταία χρόνια.



Ο εκπρόσωπος του γραφείου του πρωθυπουργού ανέφερε επίσης τα επιτεύγματα των επιθέσεων της βασιλικής πολεμικής αεροπορίας της Μεγάλης Βρετανίας στην περιοχή, σημειώνοντας την υποστήριξη των βρετανικών αεροσκαφών στα ιρακινά στρατεύματα για την «εκκαθάριση των τρομοκρατών από τις πόλεις» και «τη συνεργασία  που είχε με τους Κούρδους της Συρίας και τους άλλους εταίρους στην απελευθέρωση βασικών θέσεων στη Συρία».



Σύμφωνα με αυτόν, οι Βρετανοί κατάφεραν να κόψουν την επικοινωνία των τζιχαντιστών μέσω της οδού που συνδέει την πόλη Ράκα στη Συρία με την Μοσούλη του Ιράκ.



PUKmedia (πατριωτική ένωση Κουρδιστάν)
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ