ΟΗΕ: Απορρίφθηκε αίτημα της Ρωσίας για αναγνώριση ως τρομοκρατικές δύο ισλαμικές ομάδες στη Συρία




Φωτό από την ομάδα «Αχράρ αλ Σάμ», στη σελίδα της στο Facebook


Μάιος 13, 2016.


Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, και η Ουκρανία μπλόκαραν την πρόταση της Ρωσίας να αναγνωρισθούν ως τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία η «Αχράρ αλ Σάμ» και η «Τζάις αλ Ισλάμ», όπως αναφέρει η Ria.ru.




Η Μόσχα είχε υποβάλει από τις 26 Απριλίου αίτηση για να συμπεριληφθούν στο κατάλογο των κυρώσεων του Συμβουλίου οι τρομοκρατικές αυτές ομάδες οι οποίες συνδέονται απ’ ευθείας με τις οργανώσεις του ‘Ισλαμικού κράτους’ και την ‘ Αλ Κάιντα’.



Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Νέας Ζηλανδίας τον ΟΗΕ,  Τζέραλντ βαν Μποχέμεν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας είναι ασυνεπές στη στάση του με αυτήν τη ρωσική πρωτοβουλία.



Ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν δήλωσε ότι ένταξη αυτών των ομάδων ως τρομοκρατικές θα επηρέαζε τις διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση της κατάστασης στη Συρία.



Ο διπλωμάτης σημείωσε ότι «(οι ομάδες) δεν συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις και δεν συμμετέχουν στην κατάπαυση του πυρός στη Συρία».



Το μπλοκάρισμα προέρχεται πιθανόν από την άποψη ότι οι ομάδες αυτές πολεμούν το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ και έχουν βοηθηθεί από τη Δύση.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ