Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο καταγγέλλει την Τουρκία για προμήθεια όπλων σε τρομοκράτες




Μάιος 30, 2016.

Ο επικεφαλής της επιχειρησιακής  διαχείρισης  του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, Σεργκέι Ρούντσκοϊ ανέφερε ότι η κατάπαυση του πυρός έχει βοηθήσει τους τρομοκράτες  της «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» να ενδυναμώσουν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία και άλλες χώρες εξακολουθούν να προμηθεύουν όπλα και πυρομαχικά στην ομάδα αυτήν.




«Δεν έχει σταματήσει η ροή των βαρέων φορτηγών από την Τουρκία με όπλα και πυρομαχικά. Καθημερινά διασχίζουν τα τουρκο-συριακά σύνορα», ανέφερε ο Ρούντσκοϊ.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Γενικού Επιτελείου, αυτή η δραστηριότητα  ενδυνάμωσε τους τρομοκράτες  ώστε να συνεχίσουν τις επιθέσεις κατά των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας.



«Συνεχίζεται ο συστηματικός βομβαρδισμός της Δαμασκού και της περιοχής της ανατολικής Γκούτα. Προσπάθησαν επανειλημμένα να καταλάβουν την περιοχή της Χομς και έχουν μπλοκάρει το δρόμο που συνδέει το Χαλέπι με τη Δαμασκό», είπε.



Ο Ρούντσκοϊ τόνισε ότι η κατάσταση στην περιοχή βρίσκεται υπό τον έλεγχο της «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα», και εκτός από το υπουργείο Άμυνας την κατάσταση παρακολουθούν και στρατιωτικές υπηρεσίες άλλων κρατών.



«Έτσι, όλα αυτά τα οποία αναφέρουμε είναι βάσει αντικειμενικών ελέγχων, και είναι γνωστά στους ξένους συναδέλφους μας», συνόψισε ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.



Πηγή: Известия
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ