«Μυστική οδός Κούρδων ανταρτών από Συρία σε Τουρκία»




Μάιος 19, 2016.


«Η τρομοκρατική οργάνωση του PKK έχει δημιουργήσει έναν νέο μυστικό διάδρομο από την περιοχή Αφρίν της βόρειας Συρίας προς την Γκαζίαντεπ μέσα από όρος Άμανος», γράφει τούρκικο δημοσίευμα  , που επικαλείται την εφημερίδα Γενί Σαφάκ.




Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK) έχουν αυξήσει την παρουσία και τις επιχειρήσεις στην παραμεθόριο  περιοχή στα νοτιοανατολικά, ιδίως αυτές που βρίσκονται έναντι από την Κομπάνι και την Τελ Αμπιάντ, αλλά και στην Καμισλί, αφού πληροφορίες λένε ότι οι μαχητές του PKK εισχωρούν στο τουρκικό έδαφος από την περιοχή της Αφρίν και κατευθύνονται στην οροσειρά Άμανος, όπως σημειώνεται.



Πληροφορίες, επίσης,  αναφέρουν ότι  τους δύο τελευταίους μήνες έχουν περάσει περισσότεροι από 50 μαχητές για τη διοργάνωση στρατοπέδων εκπαίδευσης σε όλη ην ανατολική περιοχή αλλά και σε αυτήν της Μαύρης Θάλασσας.



«Η οργάνωση αποφάσισε πρόσφατα να συνεργασθεί με μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ενωμένο Επαναστατικό Κίνημα του Λαού» (HBDH), που αποτελείται από μαχητές του Χατάι και οι επικεφαλής στέλνονται μέσω του Άμανος».



«Οι τρομοκράτες του PKK  χρησιμοποιούν ειδικές διαδρομές  ερχόμενοι από το Ντιγιαρμπακίρ, Χακάρι, Σιρνάκ προκειμένου να φθάσουν στην Γκαζίαντεπ και στην Κιλίς, παρακάμπτοντας τους ελέγχους των δυνάμεων ασφαλείας ακολουθώντας μικρούς αγροτικούς δρόμους».



Οι ειδικές δυνάμεις- συνεχίζει το δημοσίευμα- έχουν αυξήσει τις τελευταίες ημέρες τους ελέγχους στην περιοχή και στην οροσειρά του Άμανος η οποία παρακολουθείται αυστηρά για να αποτρέψουν ενέργειες των τρομοκρατών.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ