Η Τουρκία έστειλε ενισχύσεις στην Αλ Κάιντα στη Συρία



" Η Τουρκία έστειλε ενισχυσεις στη συριακή Αλ Κάιντα"


Μάιος 10, 2016.

Στην πόλη Αναντάν της Συρίας έφθασαν 70 Ισλαμιστές από την Τουρκία μεταφέροντας διάφορα φορτία πυρομαχικών για να ενισχύσουν τη θέση της τρομοκρατικής ομάδας «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα»- ομάδα της Αλ Κάιντα.


Αυτό αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα http://free-news.su ,  που επικαλείται το ενημερωτικό δελτίο του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία.



«Σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε από κατοίκους της επαρχίας του Χαλεπίου, για την ενίσχυση των ομάδων της «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» έφθασαν στην πόλη Αναντάν από την Τουρκία, πάνω από 70 μαχητές με τρία φορτηγά πυρομαχικά», αναφέρεται χαρακτηριστικά.



Υπενθυμίζεται ότι η κατάπαυση του πυρός στη Συρία τέθηκε σε ισχύ στις 27 Φεβρουαρίου. Η εκεχειρία δεν συμπεριλαμβάνει τις τρομοκρατικές ομάδες του ‘ισλαμικού κράτους’ και την «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» (παράρτημα της Αλ Κάιντα στη Συρία) καθώς και άλλες ομάδες, που από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές ομάδες.



Οι τουρκικές αρχές έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή σε πράξεις που σχετίζονται με την υποστήριξη των μαχητών.



Ωστόσο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα κατηγορήσει την Άγκυρα, για βοήθεια προς τους εξτρεμιστές και με διάφορους τρόπους προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στη Συρία κάνοντας χρήση και των τζιχαντιστών, σημειώνεται χαρακτηριστικά.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ