Ιβάνοφ και Τσίπρας συζήτησαν για τη μεταναστευτική και πολιτική κρίση




Μάιος 23, 2016.

Σκόπια.

Ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εργασίας στην Τουρκία, όπου συμμετείχε στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα και συζήτησαν διάφορα θέματα, στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων, τις προκλήσεις της μεταναστευτικής κρίσης και την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών.




«Όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις, οι συνομιλητές χαιρέτισαν τις προσπάθειες που καταβάλλονται μέσω της εφαρμογής των μέτρων για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και υποστήριξαν τις συχνότερες επαφές σε υψηλό  και υψηλότερο επίπεδο.



Σε αυτήν την κατεύθυνση συζητήθηκαν τα κοινά έργα για συνδέσεις υποδομών και τη διασυνοριακή συνεργασία.



Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να εργασθούν για την προώθηση των οικοδομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.



Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,  μίλησε για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και την μεταναστευτική κρίση.



Ο Ιβάνοφ τόνισε στο συνομιλητή του,  ότι η πολιτική κρίση στα Σκόπια διαρκεί πολύ καιρό και είναι απαραίτητο το συντομότερο δυνατόν να τεθεί ένα τέλος σε αυτήν και ότι ο μόνος τρόπος είναι η διεξαγωγή δίκαιων και δημοκρατικών εκλογών.



Οι συνομιλητές αντάλλαξαν απόψεις για την κρίση των προσφύγων και μεταναστών, ιδιαίτερα για την κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο προσφύγων στην Ειδομένη και για τις προσπάθειες παράνομων διελεύσεων στη χώρα.



Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός Τσίπρας, συμφώνησαν ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα, σε ιδιαίτερες πτυχές της κρίσης όπως είναι  η ανθρωπιστική βοήθεια και η ασφάλεια», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Ιβάνοφ.






--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ