Νατοϊκή άσκηση στη Μολδαβία




Μάιος 4, 2016.


Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με στρατιώτες των ΗΠΑ θα λάβουν χώρα στη Μολδαβία που θα διαρκέσουν περισσότερο από δύο εβδομάδες.




Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ‘Black Sea News’ στη ρωσική γλώσσα,  στις ασκήσεις θα λάβουν μέρος διακόσιοι στρατιώτες του ΝΑΤΟ.



Η τοπική φιλο-ρωσική αντιπολίτευση κάλεσε  τους Μολδαβούς να μπλοκάρουν  τη διαδρομή της κίνησης των νατοϊκών δυνάμεων, αλλά η δράση δεν είχε ανταπόκριση από συγκεντρώθηκαν ελάχιστοι.



Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν από τις 3 έως τις 20 Μαΐου. Στις 9 Μαΐου οι κοινές στρατιωτικές δυνάμεις θα τιμήσουν τα θύματα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.
Νωρίτερα, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Βερμπόου, δήλωσε ότι η συμμαχία θα αυξήσει την υποστήριξή της προς την Ουκρανία, τη Γεωργία και τη Μολδαβία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ