Σκόπια: Οι ακτιβιστές προειδοποιούν για ριζοσπαστικοποίηση των διαδηλώσεων




Μάιος 15, 2016.

Ένα μήνα μετά την έναρξη των διαδηλώσεων στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, κατά της απόφασης του προέδρου Γκιόργκε Ιβάνοφ να απονείμει χάρη σε κυβερνητικούς αξιωματούχους για εγκλήματα, οι διοργανωτές προειδοποιούν για ριζοσπαστικοποίηση των διαδηλώσεων, εάν η κυβέρνηση αγνοήσει τα αιτήματά τους.




Ακτιβιστές του κινήματος πολιτών « Διαμαρτυρία» προειδοποίησαν για κλείσιμο των δρόμων, των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων  και άλλων μέτρων όπως αναφέρει η τηλεόραση «Alsat».



«Εάν συνεχισθεί αυτή  η αδιαφορία της κυβέρνησης τότε είναι πιθανόν να ενταθούν και να επεκταθούν οι διαμαρτυρίες με κλείσιμο των οδών, ιδρυμάτων και άλλα μέτρα πολιτικής ανυπακοής για τα οποία σήμερα συζητάμε για αυτά», είπε ο ακτιβιστής Γκιόργκε Ραϊτσινόσκι.



Εξάλλου και από το κόμμα «η Αριστερά», το οποίο υποστηρίζει τις διαμαρτυρίες, ο Χακτάν Ισμαήλ τόνισε ότι «καθώς η πίεση αυξάνεται από τους πολίτες, η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις και από το χώρο της. Οι υποστηρικτές της και οι συμπαθούντες δεν φαίνονται να τους συμπαραστέκονται».



Ακτιβιστές των διαμαρτυριών, μέχρι τώρα, έχουν καταστρέψει το γραφείο του προέδρου Ιβάνοφ στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων και κατά τη διάρκεια της «έγχρωμης επανάστασης» έβαψαν πολλά ιδρύματα και αγάλματα του έργου  «Σκόπια 2014», αναφέρει το δημοσίευμα της « lajmpress.com ».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ