Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

«Τρομοκρατικές οργανώσεις αγοράζουν όπλα από την Τσεχία»

Μάιος 7, 2016.


Πράγα.


Διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις προσπαθούν να αγοράσουν όπλα και πυρομαχικά από την Τσεχική Δημοκρατία, γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Μπλίτζ’ (http://www.blitz.bg/),  επικαλούμενο δημοσίευμα της τσεχικής εφημερίδα «Mlada Fronta Dnes».
Αυτό διαπιστώθηκε σε Αφρικανούς που ζουν στη χώρα και από άτομα που έρχονται από τη Μέση Ανατολή.
Αρκετοί αγοραστές υποβάλλουν έγγραφα στις εταιρείες που προέρχονται από τις αρχές των χωρών τους προκειμένου να διασφαλίσουν τη διαφάνεια των συναλλαγών.
Ως χώρα αποδέκτης εμφανίζεται συχνά η Νιγηρία, όπου το επίπεδο διαφθοράς είναι ένα από τα υψηλότερα στο κόσμο, σύμφωνα με την έκδοση της Τσεχίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τσεχικές κρατικές αρχές έχουν δώσει άδεια εξαγωγής όπλων και πυρομαχικών το 2014, μόνο για τη Νιγηρία, αξίας 1.170 εκατομμυρίων κορωνών (Τσεχίας), σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: