Κούρδοι: “Η Ράκα θα ενσωματωθεί στην Κουρδική Ομοσπονδία της Ροτζάβας”





Μάιος 26, 2016.


Η πόλη της βόρειας Συρίας, Ράκα, σύντομα θα ενταχθεί στο Ομοσπονδιακό Δημοκρατικό Σύστημα της Ροτζάβας, στη βόρεια Συρία, μετά την απελευθέρωσή της από τους τρομοκράτες του Daesh, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) στο ιρακινό Κουρδιστάν, Γκαρίμπ Χάσου.





Την περασμένη εβδομάδα η κουρδική ηγεσία των συριακών Συμμαχικών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ) ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την απελευθέρωση της Ράκα από την τρομοκρατική ομάδα του 'ισλαμικού κράτους'.




Την Τρίτη, η ΣΔΔ με τη βοήθεια  του συνασπισμού που βρίσκεται υπό την αμερικανική ηγεσία, εξαπέλυσε επίθεση για να απελευθερώσει το βόρειο τμήμα της επαρχίας της Συρίας.




«Η επίθεση στη Ράκα πραγματοποιείται από το ΣΔΔ και είναι λογικό ότι μετά την ανακατάληψή της, η πόλη θα αποτελέσει μέρος του Δημοκρατικού Ομοσπονδιακού Συστήματος που καταλαμβάνει τη βόρεια Συρία και δημιουργήθηκε από του κουρδικό στοιχείο», είπε ο Χάσου στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.




«Η κυβέρνηση της Συρίας δεν μπορεί να κάνει τίποτε για να αντιταχθεί στην ένωση της πόλης με το κουρδικό ομοσπονδιακό σύστημα, αφού ο στρατός της Συρίας δεν κατάφερε να κάνει κάτι με τους τρομοκράτες στη Ράκα», είπε ο Χάσου. Πρόσθεσε ακόμη ότι  ο συριακός στρατός δεν έλαβε μέρος στην επίθεση για την απελευθέρωση της Ράκα.




Τα παραπάνω σημειώνει το ρωσικό Σπούτνικ, ενώ τούρκικο δημοσίευμα προσθέσει σε όλα αυτά ότι οι Αμερικανοί δεν έχουν κανένα λόγο στην ένταξη της Ράκα στην κουρδική ομοσπονδία της Ροτζάβας.




Συγκεκριμένα ο Τελάλ Σέλο εκπρόσωπος των Δημοκρατικών  Δυνάμεων για την ένταξη της Ράκα δήλωσε, σύμφωνα με το 'Haberler',  ότι δεν έγιναν συνομιλίες με τους Αμερικανούς για το μέλλον αυτής της πόλης.




«Δεν δόθηκε καμία υπόσχεση. Εμείς δεν επιθυμούμε καμία αναφορά των Αμερικανών στο θέμα αυτό. Οι Σύριοι θα αποφασίσουν σχετικά με την ένταξη της Ράκα στην κουρδική ομοσπονδία», είπε.



--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ