Σκόπια: Η ‘έγχρωμη επανάσταση’ έχει στόχο την Ομοσπονδοποίηση και ένα όνομα για τη χώρα




Μάιος 12, 2016.

Σκόπια.

Το όνομα του κράτους πρέπει  να βρεθεί μέχρι τις 8 Ιουλίου και, περίπου τότε, ίσως συμβεί ο «λειτουργικός φεντεραλισμός» (λειτουργική ομοσπονδοποίηση) με την  επισημοποίηση της αλβανικής γλώσσας σε ολόκληρη την επικράτεια, γράφει αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.




Συγκεκριμένα αναφέρει η «Lajm- Lajmpress», ότι αυτό προβλέπει σε άρθρο της  η γνωστή δημοσιογράφος  Μίρκα Βελινόφσκα που είναι προσκείμενη της κυβέρνησης του VMRO-DPMNE.



Σε ένα κείμενο γεμάτο από θεωρίες συνωμοσίας, η Βελινόφσκα εκτιμά ότι η αλλαγή του ονόματος είναι το βασικό στοιχείο στο οποίο στοχεύει η «Έγχρωμη Επανάσταση».



«Εάν αναρωτηθείτε τι είναι αυτή η επανάσταση και τι συμβαίνει,  θα δείτε ότι βρίσκεται κάτω από την αμερικανική ομπρέλα (που φαίνονται ότι [οι Αμερικάνοι] είναι οι κύριοι σχεδιαστές της) και σε αυτό το σχεδιασμό βρίσκεται το ‘πακέτο’ – Νούλαντ, Μπέιλι, Φεντερίκα Μογκερίνι και Άβιο Οράβ και εκτελεστές είναι ο Ζόραν Ζάεφ, ο Αλί Αχμέτι και ο Τάτσι, προκειμένου να βρεθεί ένα όνομα (για τη χώρα).



Στην πραγματικότητα όλος αυτός ο υβριδικός πόλεμος γίνεται  από τις ΗΠΑ που παλεύουν μέσα από αλλαγές καθεστώτων να διατηρήσουν την επικράτειά τους έναντι της Μόσχας και του Πεκίνου, όπως αναλύει η Βελινόφσκα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ