Γερμανική εφημερίδα: Η διαίρεση της Τουρκίας




Μάιος 18, 2016.

Η εφημερίδα «Die Tageszeitung» που εκδίδεται στο Βερολίνο, αναφέρεται  στην κατάργηση της ασυλίας των Κούρδων βουλευτών του κόμματος HDP, όπως ψήφισε το τουρκικό κοινοβούλιο με συνοπτικές διαδικασίες.




Η εφημερίδα του Βερολίνου, όπως σημειώνει η τουρκική ιστοσελίδα «OdaTV», αυτό έγινε γιατί  θεωρήθηκε απαραίτητο στην εμπόδιση της διαίρεσης της χώρας.



Αλλά, με την ασυλία των βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος θα έρθει περισσότερη βία με αίμα και θανάτους στην Τουρκία.



Η «OdaTV» επικαλούμενη σχετικό δημοσίευμα της Deutsche Welle στην τουρκική γλώσσα,  αναφέρει ότι η ασυλία δεν ισχύει για όλα τα κόμματα παρά μόνο για τους αριστερούς βουλευτές του HDP, που τώρα απειλούνται με αποπομπή από το Κοινοβούλιο και φυλάκιση.



Από τους 59 βουλευτές του κόμματος, επηρεάζονται με την απόφαση οι 49.
Ο κύριος λόγος της ενέργειας αυτής, του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι η αποτροπή υπό οιεσδήποτε συνθήκες διαίρεση της χώρας, όπως σημειώνεται.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ