Σκόπια: Διαμαρτυρία υπό βροχή στρατιωτών για μισθούς και συνθήκες εργασίας




Μάιος 21, 2016.

Σκόπια.

Η ένωση των επαγγελματιών στρατιωτών στα Σκόπια, πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας, σήμερα, για την αγνόηση των αιτημάτων και δικαιωμάτων τους.
Η ένωση αναφέρει ότι επιδιώκει την εξίσωση των απολαβών τους και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με τους ένστολους της αστυνομίας.




Στη διαμαρτυρία τους είχαν επισήμαναν ότι το μισθολόγιό τους είναι δραματικά χαμηλότερo σε σύγκριση με άλλους υπαλλήλους στη δημόσια διοίκηση.



Τα συνδικάτα υποστηρίζουν ότι επιδιώκουν εδώ και έναν χρόνο να έρθουν σε συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας για να συζητήσουν τη βελτίωση του στρατιωτικού προτύπου, αλλά συναντούν την σιωπή.



Τα αιτήματα των μελών του στρατού των Σκοπίων, εκπηγάζουν κυρίως από αυτά των στρατιωτών που βρίσκονται στα ελληνικά σύνορα, καθώς ζητούν βελτίωση των συνθηκών εργασίας ώστε να έχουν τη δυνατότητα « να παραμείνουν στα νότια σύνορα της χώρας», όπως σημειώνεται.




--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ