Χριστιανικές οικογένειες στη Μοσούλη πληρώνουν φόρο στο ισλαμικό κράτος






Μάιος 9, 2016.

Μοσούλη.

Ένας αριθμός χριστιανικών οικογενειών παραμένουν ακόμη μέσα στην πόλη της Μοσούλης και πληρώνουν ετησίως ένα χρηματικό ποσό στο ισλαμικό κράτος, σύμφωνα με  το κουρδικό basnews.com.




Η Ραγιάν Χαντίντι, μια πολιτική ακτιβίστρια  ανέφερε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν χριστιανικές οικογένειες στην πόλη της Μοσούλης, αποκαλύπτοντας ότι κάθε οικογένεια πρέπει να πληρώνει 170 δολάρια ετησίως για να παραμείνει εκεί.



«Είναι περίεργο γιατί οικογένεια δεν έχει περισσότερα έσοδα από 200 δολάρια το μήνα», είπε η Χαντίντι.



Σύμφωνα με την ίδια οι χριστιανικές οικογένειες ζουν κυρίως στις  δύο γειτονιές της πόλης, αλλά δεν έγινε γνωστό γιατί παρέμειναν στη Μοσούλη και δεν έφυγαν όπως όλες οι άλλες.



 Η ακτιβίστρια πιθανολογεί ότι δεν κατάφεραν να φύγουν από την πόλη που κυριαρχούν οι ισλαμιστές, εξαιτίας της χαμηλής οικονομικής τους κατάστασης.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ