Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Το Ισραήλ σχεδιάζει να προμηθεύσει την Τουρκία με φυσικό αέριο
Μάιος 27, 2016.

Η ισραηλινή κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγωγής φυσικού αερίου προς την Τουρκία, παρά τις πολιτικές διαφορές μεταξύ των δύοχωρών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Κνεσέτ που αναφέρονταν σε μια νέα συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των εταιρειών φυσικού αερίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


 Το φυσικό αέριο που θα διοχετευθεί στην Τουρκία θα προέρχεται από  το πεδίο «Ταμάρ», ενώ προετοιμάζεται η έναρξη των σημαντικών κοιτασμάτων στο πεδίο «Λεβιάθαν».


Στα δύο αυτά πεδία εργάζεται η κοινοπραξία που αποτελείται από την αμερικανική Noble Energy και την ισραηλινή «Ντελέκ».Εξάλλου, ο Γενικός Πρόξενος του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη, Σάι Κοέν, δήλωσε ότι χωρίς την Τουρκία η μεταφορά ενέργειας από την Ανατολή προς τη Δύση, στις ευρωπαϊκές χώρες, θα είναι πολύ δύσκολη.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: