Ο Γκρούεφσκι σχεδιάζει να καταφύγει στο εξωτερικό


Μάιος 26, 2016.


Ο πρώην πρωθυπουργός του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων (FYROM) σχεδιάζει αυτές τις ημέρες να φύγει στο εξωτερικό, όπως δημοσιεύει το Ina-online.net των Σκοπίων έχοντας ως πληροφόρηση την ιστοσελίδα «KosovaPress» που επικαλείται διεθνή πηγή.



Σύμφωνα με τις πηγές αυτές ο Γκρούεφσκι αναμένεται να μεταφέρει  τους τραπεζικούς λογαριασμούς του από τα Σκόπια σε τρίτη χώρα.



Μαζί με τον Γκρούεφσκι την ίδιες ενέργειες  έχουν ήδη κάνει ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Σάσο Μιγιάλκοφ και τέσσερις Σκοπιανοί επιχειρηματίες, οι οποίοι φέρονται μπλεγμένοι σε κατάχρηση δημοσίων κεφαλαίων.



Εκτός από τις προσπάθειες για μεταφορά των τραπεζικών του λογαριασμών από τη χώρα, διεθνείς πηγές ενημέρωσαν ότι η κλίκα που είναι προσκείμενη στον Γκρούεφσκι συνεργάζεται στενά με τους Ρώσους για να φυγαδευτεί και η Γκορντάνα Γιανκουλόφσκα που σχεδόν επί 10 χρόνια κατείχε τη θέση της υπουργού Εσωτερικών των Σκοπίων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.



Είναι γεγονός ότι τελευταία οι τράπεζες των Σκοπίων είχαν γνωστοποιήσει τη μείωση των αποταμιευτικών αποθεμάτων τους , ιδίως από επιχειρήσεις που συνδέονται με το εξωτερικό, λόγω της πολιτικής αστάθειας που επικρατεί  στη χώρα.



Ο Νίκολα Γκρούεφσκι εξελέγη πρωθυπουργός για πρώτη φορά το 2006 και έμεινε για περίπου 10 χρόνια σε αυτή τη θέση ( από το 2006 έως το τέλος του 2015).



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ