Η ΕΕ παρατείνει τις κυρώσεις κατά του συριακού λαού για άλλη μια χρονιά





Μάιος 27, 2016.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει παρατείνει τις οικονομικές κυρώσεις κατά της κυβέρνησης της Συρίας για άλλη μια χρονιά, όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Παρασκευή.




«Στις 27 Μαΐου 2016, το Συμβούλιο παρέτεινε τα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ κατά του συριακού καθεστώτος μέχρι την 1η Ιουνίου του 2017.



Η απόφαση αυτή είναι σύμφωνη με τα συμπεράσματα του Συμβουλίου του Δεκεμβρίου του 2014, όπου επιβεβαιώθηκε  ότι η ΕΕ θα συνεχίσει την επιβολή και εκτέλεση των κυρώσεων που στοχεύουν το καθεστώς και τους υποστηρικτές του για όσο διάστημα  συνεχίζεται η καταστολή», ανέφερε το Συμβούλιο στην ανακοίνωσή του.



Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν εμπάργκο πετρελαίου, πάγωμα περιουσιακών στοιχείων, περιορισμοί των εξαγωγών και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ