Οι Αμερικανοί αρνούνται ότι παρέδωσαν οπλισμό στους Κούρδους της Συρίας




Η σελίδα του YPG στο Twitter, αναφέρεται στη φωτογράφιση Αμερικανών στις τάξεις της κουρδικής ομάδας


Μάιος 27, 2016.



Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάρκ Τόνερ, αρνήθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν στους μαχητές της κουρδικής οργάνωσης του YPG οπλισμό, παρά την επιμονή της ομάδας αυτής ότι έλαβε «ειδικά» όπλα από τους Αμερικανούς.




«Έχουμε το ρόλο της παροχής συμβουλών και υποστήριξης των προσπαθειών τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «αλλά δεν έχουμε χορηγήσει ειδικά όπλα», σύμφωνα με αναφορά τουρκικού δημοσιεύματος που τονίζει ότι η ομάδα YPG είναι παρακλάδι του παράνομου στην Τουρκία PKK.



«Το YPG είναι η ένοπλη πτέρυγα του PYD- το παρακλάδι του PKK στη Συρία, που έχει χαρακτηρισθεί τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ».
Τα σχόλια του Τόνερ ήρθαν μετά από αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι το YPG έχει παραδεχθεί ότι οπλίσθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις.



Οι αναφορές αυτές ήταν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν εικόνες από την ομάδα YPG με αμερικανικής κατασκευής θωρακισμένα οχήματα και τονίζεται ότι οι Αμερικανοί τους προμήθευσαν με όπλα.



Επιπλέον, αρκετές πρόσφατες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αμερικανούς στρατιώτες να φορούν στολές  με το σήμα ‘YPG’ και να κινούνται στην πρώτη γραμμή των μαχών στην επίθεση κατά της πόλης Ράκα στη Συρία.
Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο επιθέσεις με κατευθυντήριο οδηγό  τις ΗΠΑ κατά του ‘ισλαμικού κράτους.



Η μια είναι στην ιρακινή πόλη Φαλούτζα όπου πολεμάει ο ιρακινός στρατός και η άλλη είναι στη Ράκα, όπου πολεμούν οι Κούρδοι του YPG για την απελευθέρωσή της.



Ο αμερικανός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι πρόσφατα απεφοίτησε μια ομάδα 200 Αράβων της Συρίας από στρατόπεδο εκπαίδευσης των Αμερικανών (στην περιοχή)  για να πολεμήσουν κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ και άλλοι  200 βρίσκονται στο στάδιο της εκπαίδευσης.




--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ