Ρουμανία: Τέθηκε σε λειτουργία το αντιπυραυλικό σύστημα του ΝΑΤΟ




Μάιος 12, 2016.

Τέθηκε σε λειτουργία  στο ρουμανικό χωριό Ντεβεσέλου το αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας με την παρουσία στην τελετή έναρξης του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ καθώς και αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Ρουμανίας.




Σύμφωνα με το ‘Kross’(http://www.cross.bg/)  o διοικητής των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Αφρική, Μάρκ Φέργκιουσον δήλωσε «Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρουμανία δημιουργούν ιστορία με την παροχή αυτού του συστήματος του ΝΑΤΟ».




«Αυτή είναι πολύ μια σημαντική στιγμή για το ΝΑΤΟ και τη διατλαντική ασφάλεια. Το σύστημα είναι ενισχύει εξαιρετικά την αμυντική ικανότητα των Ευρωπαίων συμμάχων κατά βαλλιστικών πυραύλων που ενδεχομένως απειλούν όλη την ευρω-ατλαντική περιοχή καθώς και τη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.



Διαβεβαίωσε ότι η εγκατάσταση στη Ρουμανία και την Πολωνία δεν στρέφεται κατά της Ρωσίας.
«Διευκρινίσαμε από την αρχή στη Ρωσία ότι το ΝΑΤΟ είναι ανοιχτό για συνεργασία. Η Συμμαχία θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία όπου είναι δυνατόν», είπε ο Στόλτενμπεργκ.



Η Ρωσία θα λάβει προληπτικά μέτρα κατά των αμερικανικών πυραύλων στην Ευρώπη




«Όλες οι υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την υπεράσπιση της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν ενημερωθεί για τα σχέδια της ανάπτυξης της αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ και θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα από τη Μόσχα», δήλωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη, ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.



«Αυτή ( η εγκατάσταση στη Ρουμανία) δεν είναι, απλά, μια είδηση. Είναι μια πράξη ενεργοποίησης της διαδικασίας πυραυλικής άμυνας. Όλα τα τμήματα που είναι αρμόδια για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας και άμυνας είναι απολύτως ενήμερα από αυτά τα σχέδια».



Ο ίδιος είπε ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα συζητήσει το θέμα αυτό με τους επικεφαλής του στρατού για τη λήψη προληπτικών μέτρων.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ