Οι μισοί υπουργοί του Γκρούεφσκι έχουν βουλγαρικά διαβατήρια




Μάιος 31, 2016.

Το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Fokus’ δημοσίευσε ότι οι μισοί υπουργοί της κυβέρνησης των Σκοπίων, υπό τον Νίκολα Γκρούεφσκι, έχουν βουλγαρικά διαβατήρια και διπλή υπηκοότητα (Σλαβο- βουλγάρικη).




Σχετικό είναι και παλαιότερο δημοσίευμα της σερβικής ‘Πράβντα’, που αναφέρει ότι από το VMRO-DPMNE είχαν βουλγαρικά διαβατήρια ο ‘μακεδονιστής’ Αντόνιο Μιλοσόσκι, ο Λιούπτσε Γκεοργκιέφσκι,  η Σιλβάνα Μπόεβα (σύμβουλος του Γκρούεφσκι) οι βουλευτές ‘μακεδονιστές’  Ιλία Ντιμόσφκσι και Αλεξαντάρ Νικολόφσκι.



Μάλιστα ο Αντόνιο Μιλοσόσκι που ήταν έξι χρόνια υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων δεν αρνήθηκε ποτέ τη βουλγαρική καταγωγή του και τα βουλγαρικά έγγραφα που κατείχε.



Το δημοσίευμα αναφέρει και τη ‘βουλγαροποίηση’ του δημοσιογραφικού κόσμου των Σκοπίων που λαμβάνουν ειδήσεις από το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Fokus’ και τα παρουσιάζουν στο κοινό των Σκοπίων, χωρίς να κάνουν τον κόπο να κοιτάξουν  τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, που είναι στα αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά ή ρωσικά, αφού η βουλγαρική γλώσσα είναι πιο οικεία και συγγενής της σλαβικής που ομιλείται στα Σκόπια.



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ