«Οι Τούρκοι δεν πρέπει να ακούν αυτά που λένε οι Κούρδοι στο Κοινοβούλιο»




Μάιος 5, 2016.βίντεο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέκρινε μια φιλονικία που ξεκίνησε από βουλευτές που ανήκουν στο Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της  Συνταγματικής Επιτροπής το βράδυ της Δευτέρας στο Κοινοβούλιο.




"Μεταξύ των βουλευτών που συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν για την ασυλία βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος, ειπώθηκαν πράγματα τα οποία ο τουρκικός λαός δεν πρέπει να βλέπει στο Κοινοβούλιο", σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τουρκίας.



«Αυτοί οι άνθρωποι (οι βουλευτές που διαπληκτίζονται) δεν αξίζουν να είναι εκπρόσωποι του λαού», είπε ο Ερντογάν κατά τη  συγκέντρωση πλήθους διοικητικών υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης στο προεδρικό σύμπλεγμα στην Άγκυρα την Τετάρτη.



Η πρόταση για άρση της βουλευτικής ασυλίας, εγκρίθηκε αργά τη Δευτέρα από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Parti), του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP).

Sabah




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ