Πρωθυπουργός Μαυροβουνίου: Τα δυτικά Βαλκάνια βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα



Ο Τζουκάνοβιτς ευελπιστεί ότι το 2017 το Μαυροβούνιο θα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, όπως σημειώνει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta- "http://beta.rs/"

Μάιος 6, 2016.

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, δήλωσε σήμερα ότι «η πλήρης ένταξη» των Βαλκανίων στις ευρωπαϊκές και ευρωατλαντικές δομές,  αποτελούν προϋπόθεση για τη σταθερότητα της περιοχής και της Ευρώπης.




Τα Βαλκάνια βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμμότητα», είπε ο Τζουκάνοβιτς στην Μπούντβα, κατά την έναρξη του φόρουμ «Για την Ασφάλεια» που είναι αφιερωμένο σε θέματα ασφαλείας.



Στο φόρουμ λαμβάνουν μέρος οι πρόεδροι του Μαυροβουνίου, της Κροατίας και της Σλοβενίας- Φιλίπ Βουγιάνοβιτς, Κολίντα Γκραμπάρ Κιτάροβιτς και Μπορούτ Παχόρ.



Ο Τζουκάνοβιτς, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο Beta,  δήλωσε ότι «χωρίς σταθερά Βαλκάνια δεν υπάρχει σταθερή Ευρώπη»  και αυτό παρουσιάσθηκε στο πλαίσιο της κρίσης των προσφύγων κατά τη δυτική βαλκανική διαδρομή και τόνισε ότι όλες οι χώρες της περιοχής έχουν μια σημαντική στρατηγική και γεωπολιτική θέση ως φύλακες των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Ο Τζουκάνοβιτς επεσήμανε ακόμη ότι το Μαυροβούνιο συντελεί και συμμετέχει στις συνολικές προσπάθειες στην περιοχή για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.



Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Μαυροβούνιο το 2017 θα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και όπως ανακοινώθηκε στη συνάντηση στην Μπούντβα (πιθανόν αύριο) θα μιλήσει ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Βερσμπόου και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ