Europol: Προειδοποίηση για πιθανές επιθέσεις στους αγώνες Euro 2016




Μάιος 14, 2016.

Η αστυνομική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης- Europol, προειδοποιεί για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στη Γαλλία από την τρομοκρατική οργάνωση ‘Ισλαμικό κράτος’.




Αυτό δήλωσε ο διευθυντής, Ρόμπ Γουέινραιτ ( Rob Wainwright )σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Die Welt».



«Το ευρωπαϊκό κύπελλο είναι ένας ελκυστικός στόχος για τους τρομοκράτες», είπε σημειώνοντας ότι δεν εξαιρούνται στόχοι όπως είναι καφετέριες, εστιατόρια και αίθουσες συναυλιών και είναι ιδιαίτερα δύσκολη η πρόβλεψη από την αστυνομία.



Ο επικεφαλής της Europol κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να δημιουργήσουν μια ενιαία βάση δεδομένων για τους επικίνδυνους ισλαμιστές.



« Στην πραγματικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κοινός ορισμός για το ποιος θα πρέπει να θεωρείται ως ‘ιδιαίτερα επικίνδυνος’, ως τρομοκράτης», είπε.



«Είναι επείγον να θεσπισθούν όροι κοινοί για την κατηγοριοποίηση των τρομοκρατών. Μόνο τότε θα ξέρουμε ποιος είναι, πότε επέστρεψε και εάν πράγματι έχει σκοπό να πραγματοποιήσει τρομοκρατική πράξη», είπε ο Γουέινραιτ.



Ανακοίνωσε, επίσης, ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου γνωρίζουν ότι περίπου  5.000 «ξένοι μαχητές» έχουν περάσει από την Ευρώπη προς τη Συρία και το Ιράκ και έχουν ενταχθεί στο ‘ισλαμικό κράτος’.



Το ένα τρίτο από αυτούς έχει επιστρέψει, είπε ο επικεφαλής της Europol.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ