Ο στρατός της Συρίας κατέσχεσε τουρκικό φορτηγό που πήγαινε ενισχύσεις στο ISIS



Είναι το δεύτερο τουρκικό φορτηγό που μετέφερε προμήθειες στο ISIS,  το οποίο κατασχέθηκε απο τις συριακές αρχές



Μάιος 22, 2016.


Ένα φορτηγό γεμάτο με ιατρικά εφόδια αξίας 100 χιλιάδων δολαρίων, από την Τουρκία προς το Ισλαμικό Κράτος (Daesh ή ‘ομάδες τακφίρι’) στο Ιράκ και τη Συρία, φέρεται να έχει κατασχεθεί από τις συριακές δυνάμεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Syrian Arab News Agency  της Συρίας, όπως ανέφερε το Σάββατο.



Οι δυνάμεις συνέλαβαν, επίσης, και τον ένοπλο συνοδό που ήταν στο όχημα.

Το φορτηγό ανήκει στην τουρκική  ιατρική εταιρεία «αλ Γιαμάν»,  μετέφερε πάνω από 25 τόνους προμηθειών στη βορειοδυτική συριακή επαρχία του Χαλεπίου, σύμφωνα με την πηγή.



Το δημοσίευμα ακολουθεί ένα άλλο, της περασμένης εβδομάδας, όταν άλλο φορτηγό με ιατρικές προμήθειες είχε κατασχεθεί από τις συριακές μυστικές υπηρεσίες κοντά στο Χαλέπι, ερχόμενο από την Τουρκία και προορίζονταν πάλι  για τους τρομοκράτες του ISIS στην ιρακινή πόλη της Μοσούλης.



Στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι η εταιρεία Αλ Γιαμάν (al-Yaman),  που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, στέλνει ιατρικό εξοπλισμό και ιατρικές προμήθειες στην τρομοκρατική οργάνωση του ‘ισλαμικού κράτους’ στην Ιεράπολη της Συρίας (Manbej) και στη Μοσούλη καθώς και σε άλλες τρομοκρατικές ομάδες.



Η Τουρκία έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για βοήθεια και παροχή υλικών σε ένοπλες ομάδες που δραστηριοποιούνται στη Συρία καθώς και πληθώρα δημοσιευμάτων ότι η Άγκυρα εκπαιδεύει ενεργά μαχητές Ισλαμιστές και τους διευκολύνει στη  μετάβασή τους στην Συριακή Αραβική Δημοκρατία. Η Άγκυρα έχει κατηγορηθεί δημοσίως για αγορά λαθραίου πετρελαίου από το ‘Ισλαμικό κράτος’.



--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ