Η Αλβανία θα αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες κατά 12 τοις εκατό




Ιούνιος 2, 2016.

Τίρανα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα, ότι η χώρα είναι έτοιμη να δεχθεί στο έδαφός της στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ.




Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα αυξήσει την ελευθερία και την ασφάλεια της χώρας και θα είναι συγχρόνως μια συμβολή στην Οργάνωση, όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.



Την ίδια στιγμή, η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας Μιμή Κονέλι, δήλωσε ότι  η χώρα, παρά τη μικρή της συμβολή -από οικονομικής απόψεως, θα αυξήσει μέχρι το τέλος του 2016 τις αμυντικές δαπάνες της κατά 12%.



Ο υψηλόβαθμος αξιωματικός του στρατού της Αλβανίας, υποστράτηγος Jerome Bazo, δήλωσε ότι μέσα σε μια δεκαετία ο αλβανικός στόλος θα βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θα έχει τη δυνατότητα να ελέγχει μόνος του την ακτογραμμή της χώρας, ώστε να κινείται ο στρατός πιο ευέλικτα στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της τρομοκρατίας.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr