Στη γιγαντιαία αμερικανική άσκηση θα συμμετάσχουν πολεμικά πλοία 27 κρατών




Ιούνιος 1, 2016.

Ο 3ος Στόλος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού προγραμματίζει τη νέα γιγαντιαία άσκηση που θα πραγματοποιηθεί ανοικτά της Χαβάης και της Νότιας Καλιφόρνιας με 47 πολεμικά πλοία από 27 χώρες, 5 υποβρύχια, πάνω από 200 αεροσκάφη και περίπου 25 χιλιάδες προσωπικό.



 
Η άσκηση έχει την ονομασία RIMPAC 2016 (δηλαδή, the Rim of the Pacific Exercise). Επιτελικές θέσεις στην άσκηση θα έχει Καναδός ναύαρχος ως αναπληρωτής διοικητής, καθώς και  ένας Ιάπωνας  ναύαρχος θα έχει και αυτός χρέη αναπληρωτή διοικητή, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.



Οι ασκήσεις με την ονομασία αυτή έχουν αρχίσει από 1971 και φέτος θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά η Βραζιλία, η Δανία, η Γερμανία και η Ιταλία.


 Συνήθως οι ασκήσεις αυτές άρχιζαν την 1η Ιουνίου και τελείωναν την 1η Αυγούστου. Φέτος, όπως αναφέρεται η άσκηση θα αρχίσει στις 30 Ιουνίου και θα διαρκέσει πέντε εβδομάδες. Η Κίνα για δεύτερη φορά θα συμμετάσχει ως παρατηρητής. 

Η άσκηση γίνεται κάθε δύο χρόνια (άρτια έτη), σύμφωνα με το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr