Κωνσταντινούπολη: Τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ- 28 νεκροί






Ιούνιος 29, 2016.βίντεο

Πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις έγιναν, χθες το βράδυ,  στην Κωνσταντινούπολη με στόχο το αεροδρόμιο Ατατούρκ, με 28 νεκρούς και 60 τραυματίες, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους.




Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι έγιναν τρεις (3) επιθέσεις αυτοκτονίας σε τρία διαφορετικά σημεία του αεροδρομίου, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν.






Αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω των εκτεταμένων περιορισμών στις δημοσιεύσεις για το γεγονός, δήλωσε ότι τουλάχιστον έξι (6) τραυματίες χαροπαλεύουν.






Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην είσοδο του τερματικού των διεθνών πτήσεων, του τερματικού των πτήσεων εσωτερικού και στο χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων.



Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγκ δήλωσε ότι ένας από τους τρομοκράτες άνοιξε πυρ με ένα Καλάσνικοφ AK-47 και στη συνέχεια ανατινάχθηκε.






Οι «Turkish Airlines» ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλες τις πτήσεις που αναχωρούν από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, λόγω του τρομοκρατικού χτυπήματος.



Ο πρόεδρος της Τουρκίας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Μπινάλι Γιλντιρίμ και τον αρχηγό του τουρκικού Επιτελείου  Στρατού, στρατηγό Χουλουσί Ακάρ στο προεδρικό συγκρότημα, αμέσως μετά την είδηση της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη.



Ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ,  ο αναπληρωτής πρωθυπουργός , Νουμάνα Κορτουλμούς, ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας, Αχμέτ Αρσλάν και η υπουργός Οικογένειας και κοινωνικής πολιτικής, Φατμά Μπετούλ Σαϊάν θα μεταβούν στην Κωνσταντινούπολη, όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr