Σερβία: Ο μέσος μισθός πήγε πάνω από τα 400 ευρώ




Ιούνιος 9, 2016.

Βελιγράδι.
 
Ο μέσος μισθός στη Σερβία έχει περάσει τα 400 ευρώ και ανέρχεται στα 401 ευρώ από τον Απρίλιο, δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς.




«Αυτό σημαίνει ότι αυτό που επιδιώκαμε έγινε- τα εισοδήματα στον ιδιωτικό τομέα έχουν αυξηθεί και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για αυτό, δημιουργώντας ένα καλύτερο περιβάλλον στις επιχειρήσεις», είπε.



Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο κτήριο της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης δήλωσε ότι το έλλειμμα κατά τους πέντε πρώτους μήνες του 2016 ήταν στα 11,3 δισεκατομμύρια δηνάρια, σε αντίθεση με τα 75,4 δισεκατομμύρια δηνάρια που είχε προβλέψει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.



Οι θετικές τάσεις συνεχίσθηκαν τον Απρίλιο με την πραγματική οικονομία να αυξάνεται κατά 3,6 τοις εκατό ετησίως και κατά 0,4 τοις εκατό από μήνα σε μήνα, δήλωσε ο Βούτσιτς, προσθέτοντας ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 8,4 τις εκατό ετησίως.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr