Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

Τουρκία: Συνεχίζεται η εκκαθάριση των αντιπάλων του Ερντογάν- 80 συλλήψεις ‘Γκιουλενιστών’
Ιούνιος 1, 2016.


Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 80 υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν(Fethullah Gülen), ιδεολογικού αντιπάλου του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
Οι συλλήψεις έγιναν κατόπιν επιδρομών σε επτά επαρχίες και οι κρατούμενοι κατηγορούνται για «φερόμενες σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση που έχει επικεφαλής τον μουσουλμάνο κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν που κατοικεί στις ΗΠΑ», όπως αναφέρει το δημοσίευμα.Μεταξύ των συλληφθέντων είναι αστυνομικοί και επιχειρηματίες, υποστηρικτές του Γκιουλέν, ο οποίος καταχωρήθηκε σε λίστα ως ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης της Τουρκίας.Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στο Κοτσάελι, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για συνολικά 88 άτομα, καθώς οκτώ ακόμη, εξακολουθούν να καταζητούνται από την αστυνομία.Η κυβέρνηση κατηγορεί τον Γκιουλέν για τη συγκρότηση και λειτουργία τρομοκρατικής οργάνωσης στην Τουρκία. 

Πολλοί αξιωματικοί και αξιωματούχοι υψηλού επιπέδου έχουν συλληφθεί μέχρι σήμερα στις επιδρομές της αστυνομίας κατά των υποστηρικτών του Γκιουλέν για δράσεις που είναι πέρα από τα καθήκοντά τους.


 Στην Κωνσταντινούπολη


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι δεκάδες ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση από την αστυνομία και στην Κωνσταντινούπολη.Συγκεκριμένα 36 άτομα κατηγορούνται για χρηματοδότηση αυτής της οργάνωσης που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ‘τρομοκρατική’. 


Οι ύποπτοι συνελήφθησαν  σε εφόδους της τουρκικής αστυνομίας κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα. 


Επιδρομές των αστυνομικών έγιναν συγχρόνως σε Κωνσταντινούπολη, Ικόνιο και στις Σαράντα Εκκλησιές (Κιρκλαρελί).


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: