Ρώσος αναλυτής: «Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τη «ρωσική απειλή» για να δέσουν την Ευρώπη»




Ιούνιος 4, 2016.

Σύμφωνα με τον Βαλέρι Κοροβίν, διευθυντή του Κέντρου Γεωπολιτικών Σπουδών, η αύξηση των δαπανών για την άμυνα μεταξύ των ευρωπαϊκών μελών του ΝΑΤΟ,  δικαιολογείται από την πλασματική «ρωσική απειλή» και από μια ενωτική ιδέα για την ένταξη της Ανατολικής Ευρώπης στην ΕΕ, καθώς και για την έννοια της ύπαρξης της  ίδιας της ΕΕ.



«Αυτό δηλώνει την αίσθηση ότι όχι μόνο η Ανατολική Ευρώπη είναι  μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και όλη την ιδέα της ΕΕ», είπε ο Ρώσος αναλυτής στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργ για την προγραμματισμένη αύξηση των αμυντικών δαπανών μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που είναι μέλη του ΝΑΤΟ, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μια δεκαετία, λόγω του φόβου από τη λεγόμενη «ρωσική επιθετικότητα» και τη μεταναστευτική κρίση στη Μεσόγειο.



Θα προσθέσει ο αναλυτής: «Η Ευρώπη έχει φθάσει σε ένα εννοιολογικό και πολιτισμικό αδιέξοδο και δεν έχει καμία ιδέα σε ποια κατεύθυνση θα πρέπει να προχωρήσει περαιτέρω».



Ο Βαλέρι Κοροβίν δήλωσε ακόμη ότι η Ουάσιγκτον προτείνει την ‘Ρωσοφοβία’ και το φόβο από τη λεγόμενη «ρωσική επιθετικότητα», ως ιδέα για την κινητοποίηση της ευρωπαϊκής κοινωνίας.



Οι ΗΠΑ επιδιώκουν έναν συγκεκριμένο στόχο, «να δέσουν την Ευρώπη υπό το άρμα τους».


«(η ρωσοφοβία) είναι μια τεχνητή ιδέα, που δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ για τους σκοπούς τους «να δέσουν την Ευρώπη στον εαυτό τους, να την φέρουν στα γόνατα και να της φορέσουν μια αλυσίδα γύρω από το λαιμό της», είπε.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr