Η Βουλγαρία ανέστειλε την υπόθεση εναντίον Ρωσίας και Ελλάδας για το «Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη»




Ιούνιος 6, 2016.

Η Βουλγαρία έχει αναστείλει τη δικαστική υπόθεση, που ξεκίνησε πέρυσι σε δικαστήριο των Κάτω Χωρών για την εκκαθάριση της διεθνούς εταιρείας «Trans Balkan Pipeline B» (TBP), που δημιουργήθηκε για την κατασκευή του αγωγού «Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη», από τον οποίο


 θα μεταφέρονταν ρωσικό πετρέλαιο μέσω της Βουλγαρίας και της ελληνικής επικράτειας, παρακάμπτοντας το Στενό του Βοσπόρου.



Αυτό ανακοινώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών, Βλαντισλάβ Γκοράνοφ σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα.



«Διακόψαμε τη διαδικασία, διότι η ελληνική πλευρά πρότεινε η εταιρεία να συνεχισθεί ως βάση σε μελλοντικά έργα καθώς και οι υποδομές. Δεχόμαστε το επιχείρημα αυτό, διότι το κόστος της διατήρησης αυτής της υποδομής είναι αμελητέο, για να είναι σε θέση θα συνεχίσει ως βάση για μελλοντικά κοινά έργα μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ελλάδας στον ενεργειακό τομέα. Ως εκ τούτου, αποσύρθηκε η υπόθεση από το δικαστήριο εμπορικών διενέξεων του Άμστερνταμ», είπε ο Γκοράνοφ.



Ωστόσο, πώς μια εταιρεία στην οποία το 51% κατέχει η κοινοπραξία των ρωσικών κρατικών  εταιρειών «Transneft», «Rosneft» και «πετρελαϊκή Gazprom» και οι βουλγαρικές και ελληνικές επιχειρήσεις μοιράζονται εξίσου τις υπόλοιπες μετοχές, θα χρησιμοποιηθούν για έργα της Σόφιας και της Αθήνας, αυτό δεν έγινε σαφές», σημειώνει το δημοσίευμα.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr