Βικτώρια Νούλαντ: Η Ρουμανία και η Βουλγαρία τα επόμενα θύματα του Κρεμλίνου




Ιούνιος 23, 2016.


Μετά τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, επόμενα θύματα του Κρεμλίνου θα είναι η Ρουμανία και η Βουλγαρία, δήλωσε σε συνέδριο για την ασφάλεια στο Βερολίνο, η υφυπουργός Εξωτερικών για την Ευρασία, Βικτώρια Νούλαντ, όπως ανέφερε η ουκρανική πύλη 112.ua.




«Οι χώρες στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας αντιμετωπίζουν την προοπτική να γίνουν τα επόμενα θύματα του Κρεμλίνου. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα τις υποστηρίξουν στρατιωτικά.



 Η παρουσία μας  στη ξηρά, στον αέρα και στη θάλασσα στην Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τις χώρες της Βαλτικής θα είναι έντονη για να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι προστατεύονται», δήλωσε η Νούλαντ.



Νωρίτερα αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με θέματα προμήθειας αμερικανικών όπλων προς την Ουκρανία.



Το βουλγαρικό δημοσίευμα σημειώνει και τις θέσεις του Βούλγαρου προέδρου, ο οποίος είναι πιστός στη Δυτική Συμμαχία.



«Η Ρωσία ετοιμάζεται να οδηγήσει έναν υβριδικό πόλεμο στα Βαλκάνια, με στόχο να αποσταθεροποιήσει όλη την Ευρώπη», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόζεν Πλεβνέλιεφ την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Independent on Sunday».



Απαιτούνται περισσότερες δραστηριότητες από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ για να σταματήσουν την αυξανόμενη απειλή της ρωσικής επιθετικότητας και φοβόμαστε ότι οι μαζικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο εναντίον των βουλγαρικών ιδρυμάτων μπορεί να ενορχηστρωθεί από τη Μόσχα, είπε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr