Αμερικανικά όπλα πωλούνται στη μαύρη αγορά στην Ιορδανία




Ιούνιος 27, 2016.

Αξιωματικοί του στρατού της Ιορδανίας καθώς και υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, παραβαίνοντας το καθήκον τους πωλούν στη μαύρη αγορά όπλα τα οποία έχουν προμηθευτεί από την CIA ή την Σαουδική Αραβία, στους αντάρτες στη Συρία.




Το θέμα δημοσιεύεται  στην αμερικανική εφημερίδα «New York Times»- ΝΥΤ, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.



Η ΝΥΤ σημειώνει ότι στη μαύρη αγορά στην Ιορδανία εμφανίσθηκε ένας μεγάλος όγκος όπλων αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, που αγοράζονται από εγκληματικές ομάδες στη χώρα ή μεταπωλούνται  στο εξωτερικό.



Αυτό είναι το συμπέρασμα του FBI μετά από έρευνα που διενήργησε επάνω στους σειριακούς αριθμούς όπλων  που έπεσαν στην αντίληψή του, ιδιαίτερα όταν ένας Ιορδανός αξιωματικός άνοιξε πυρ εναντίον συναδέλφων του σε εκπαιδευτικό κέντρο της Ιορδανίας. Είχαν σκοτωθεί τότε τρεις εκπαιδευτές και τραυματίσθηκαν δύο Αμερικανοί εκπαιδευτές και τρεις Ιορδανοί.



Σύμφωνα με πρόγραμμα η εκπαίδευση των ανταρτών της Συρίας γίνεται από ανθρώπους της CIA και μυστικές υπηρεσίες πολλών αραβικών χωρών, ιδιαίτερα της Σαουδικής Αραβίας με στόχο την ανατροπή του προέδρους της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ.



Η εφημερίδα ΝΥΤ αναφέρει ότι τα στελέχη της CIA κατάφεραν να εκπαιδεύσουν χιλιάδες αντάρτες που δρουν σήμερα στη Συρία.



Όπλα τα οποία διοχετεύθηκαν από την αμερικανική μυστική υπηρεσία βρίσκονται σήμερα προς πώληση στη μαύρη αγορά, όπως επισημαίνεται.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr