Η Τουρκία τιμώμενη χώρα στην Ελλάδα



(οι φωτό από το τούρκικο δημοσίευμα)

 
Ιούνιος 2, 2016.

«Στη γειτονική Ελλάδα, η Τουρκία ανακηρύχθηκε ως μία από τις τέσσερις τιμώμενες χώρες», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.




Με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας το προξενείο στην Αδριανούπολη ανακοίνωσε την  κήρυξη της Τουρκίας ως τιμώμενης χώρας κατά το πρώτο έτος του θεσμού της τιμώμενης χώρας.



Οι Τούρκοι πολίτες θα έχουν  20 τοις εκατό έκπτωση



Μετά τη συμφωνία του Υπουργείου  Εξωτερικών της Ελλάδας με την Ελληνική συνομοσπονδία εμπορίου και επιχειρηματικότητας, οι Τούρκοι πολίτες που θα επισκέπτονται την Ελλάδα κατά την τουριστική περίοδο, σε καταστήματα που έχουν το ειδικό σήμα συνεργασίας, θα γίνεται έκπτωση επί των αναγραφόμενων τιμών, όπως αναφέρθηκε.



«Η ανάδειξη της Τουρκίας σε μια από τις τέσσερις τιμώμενες χώρες το 2016, αναδεικνύει εμπράκτως τη βούληση της Ελλάδας για την περαιτέρω αναβάθμιση και ενίσχυση των ήδη, υψηλού επιπέδου σχέσεων των δύο χωρών», σημειώνει το δημοσίευμα.



(Σχετικό κείμενο δημοσιεύθηκε και από το ελληνικό προξενείο στη Σμύρνη)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ