Πειραιάς: Σε πλοίο από τη Βουλγαρία εντοπίστηκαν δύο κοντέινερ με στρατιωτικά όπλα




Ιούνιος 11, 2016.

Πλοίο που έφερε τη σημαία Αντίγκουα και Μπαρμπάντος, το οποίο είχε αποπλεύσει από το βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς με προορισμό την Ουρουγουάη, ακινητοποιήθηκε  στο ελληνικό λιμάνι του Πειραιά, αφού διαπιστώθηκε ότι σε δύο εμπορευματοκιβώτια υπήρχε στρατιωτικός εξοπλισμός και πυρομαχικά, αναφέρει το βουλγαρικό κανάλι Nova TV.




Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο με παράνομο φορτίο εντοπίσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή του Καφηρέα  από περιπολικό σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος.


Ο καπετάνιος σύμφωνα με τις οδηγίες του Λιμενικού Σώματος, άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου έφθασε το βράδυ για έλεγχο.



Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι το πλοίο μετέφερε δύο εμπορευματοκιβώτια (στο ναυτικό κόσμο συνήθως αποκαλούνται  με την αγγλική ονομασία ‘container’)  με στρατιωτικό εξοπλισμό και πυρομαχικά που δεν συμμορφώνονται με τις νομικές διατάξεις των τελωνειακών εγγράφων εξαγωγής από την ΕΕ (Βουλγαρία) και χωρίς ειδική άδεια μεταφοράς.



Εκδόθηκε απαγόρευση απόπλου του πλοίου από το Τμήμα Λαθρεμπορίου μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών που διεξάγονται από τις κεντρικές λιμενικές αρχές του Πειραιά.



Δεν έγινε  γνωστή η σύνθεση του πληρώματος και η εθνικότητά τους, όπως σημειώνεται.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr