Πρωθυπουργός Βουλγαρίας: Η Ρουμανία και η Ελλάδα μπορεί να βγουν από την Ευρώπη




Ο Μπόικο Μπορίσοφ βλέπει την Ελλάδα και τη Ρουμανία να ακολουθούν συν τω χρόνω το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός της ΕΕ


Ιούνιος 24, 2016.


«Είναι μια κακή ημέρα για την Ευρώπη», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ αναφερόμενος στο δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.




«Για πολλά πράγματα που έχω μιλήσει στην Ευρώπη έγιναν πραγματικότητα. Θα μπορούσε πριν από ένα χρόνο να σταματήσει η ‘βαλκανική οδός’. Πόσες φορές επέμεινα ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο χρόνο με το χρόνο. Στην Ευρώπη εισήλθαν πάρα πολλοί μετανάστες. Αυτό είναι ένα μάθημα για να δράσουμε πιο πειθαρχημένα και γρήγορα», είπε ο Μπορίσοφ.



«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι Ηνωμένο Βασίλειο. Σέβομαι την απόφαση του λαού του και από δω και στο εξής πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη. Ο βρετανικός λαός έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για τη μοίρα του και εμείς μπορούμε να σκεφτόμαστε την Ευρώπη χωρίς  αυτόν. Δεν πρέπει να διατηρηθεί  στις διαπραγματεύσεις ειδικό καθεστώς σε τέτοιες αποφάσεις γιατί θα διαλυθεί η ενότητα», προειδοποίησε ο Μπορίσοφ.



Ερωτηθείς εάν υπάρχουν πιθανότητες να παρουσιασθεί το φαινόμενο ντόμινο και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες ακολουθώντας το δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Μπορίσοφ δήλωσε ότι «Η Βουλγαρία θα μείνει, ίσως στη Ρουμανία και την Ελλάδα παρουσιασθεί το φαινόμενο ντόμινο», είπε- (στην Ελλάδα υπήρξε, ήδη, ένα αρνητικό δημοψήφισμα στα μνημόνια,  αλλά αγνοήθηκε).
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr