Ο Χασίμ Θάτσι καλεί την Ισπανία να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο




Ιούνιος 26, 2016.

Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ισπανία είναι μια ‘φιλική χώρα’ και θα πρέπει ‘σύντομα’ να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου σε συνέντευξή του στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων, EFE.



Ο Χασίμ Θάτσι θα λάβει μέρος στα εγκαίνια της επέκτασης της διώρυγας του Παναμά, μαζί με τον βασιλιά Χουάν Κάρλος και τους προέδρους της Χιλής, της Ονδούρας, της Κόστα Ρίκα, της Ταϊβάν και της Δομινικανής Δημοκρατίας. 


Στη συνέντευξή του δήλωσε ότι στο Κοσσυφοπέδιο επικρατεί η πολιτική της «μηδενικής ανοχής» σε εγκληματικές ομάδες και σε τρομοκράτες ριζοσπαστών  ισλαμιστών και διαβεβαίωσε την πρόθεση της Πρίστινα να συμμετάσχει ενεργά στο παγκόσμιο σύστημα κατά της τρομοκρατίας.



Ο ίδιος χαρακτήρισε την Ισπανία ως μια χώρα φιλική με το Κοσσυφοπέδιο και διευκρίνισε ότι  το Κόσοβο δεν έχει καμία σχέση  με τα αυτονομιστικά σχέδια των Καταλανών.



Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την  πεποίθησή του ότι η Ισπανία «πρέπει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου. Περιμένω ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα», είπε και τόνισε ότι « Η Ισπανία δεν είναι Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι η Καταλονία».



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr