Πρόθυμη η Βουλγαρία για αποστολή χερσαίων δυνάμεων στη Ρουμανία




Ιούνιος 14, 2016.

Το ΝΑΤΟ σκοπεύει να δημιουργήσει μια πολυεθνική ταξιαρχία στη Ρουμανία, μαζί με τα τάγματα της Συμμαχίας στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, δήλωσε κατά τη συνεδρίαση του Οργανισμού στις Βρυξέλλες, ο Γενικός Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ.




Η τελική απόφαση  για το θέμα αυτό πρέπει να υιοθετηθεί στο Φόρουμ στη Βαρσοβία στις αρχές Ιουλίου.



Ο Στόλτενμπεργκ  τόνισε ότι το ΝΑΤΟ δεν επιδιώκει αντιπαράθεση με τη Ρωσία και ο στόχος του είναι  να οικοδομηθεί μια πιο εποικοδομητική σχέση, ώστε να υπάρχουν ανοικτά κανάλια για διάλογο με τη Μόσχα.



Η Βουλγαρία είναι έτοιμη να συμβάλλει σε αυτή την πολυεθνική ταξιαρχία στη Ρουμανία με 400 στρατιώτες, όπως δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας, Νικολάι Νέντσεφ.



Κατά την υπουργική σύνοδο της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, είχε συνομιλίες με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Μίχνεα Μότος.



«Συζητήσαμε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς και τη δημιουργία μια πολυεθνικής δύναμης στη Ρουμανία. Ενδεχομένως θα μπορούσαν να συμμετέχουν περίπου 400 (Βούλγαροι στρατιώτες) σε τομείς κατάρτισης και ασκήσεων. Συμφώνησα με τον Ρουμάνο ομόλογο μου να υλοποιηθεί αυτή η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Έχουμε ένα κοινό όραμα και θα θέσουμε κατά πάσα πιθανότητα το θέμα αυτό στη σύνοδο κορυφής στη Βαρσοβία», είπε ο Νέντσεφ.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr