Η Μέρκελ βλέπει μια ενιαία οικονομική ζώνη με τη Ρωσία- από Λισαβόνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ





Η Γερμανίδα Καγκελάριος πιστεύει ότι η Ρωσία σχεδιάζει και συμφωνεί σε μια κοινή οικονομική ζώνη από τον Ατλαντικό έως τα παράλια του Ειρηνικού ωκεανού

Ιούνιος 4, 2016.


Η Γερμανίδα Καγελάριος Άνγκελα Μέρκελ, έχει ταχθεί υπέρ της δημιουργίας μια κοινής οικονομικής ζώνης με τη Ρωσία από τη Λισαβόνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ, όπως σημειώνει δημοσίευμα της «Frankfurter Allgemeine Zeitung».



Η δήλωση της Μέρκελ έγινε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην πόλη Γκούστρο-  στο ομόσπονδο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία.



 Η Μέρκελ τόνισε ότι θα θέσει αμέσως τέρμα στις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας, εφόσον βέβαια, η Μόσχα υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας του Μινσκ για την ανατολική Ουκρανία.



«Είμαι βέβαια, ότι η Ρωσία βήμα προς βήμα, επίσης, πλησιάζει στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και ότι στο τέλος θα επιτευχθεί μια κοινή οικονομική ζώνη από το Βλαδιβοστόκ μέχρι τη Λισαβόνα», δήλωσε η Μέρκελ.



 --
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr