Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Ο Ερντογάν ζήτησε …γενετική εξέταση των Τούρκων βουλευτών της γερμανικής Βουλής

Ιούνιος 12, 2016


Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας  κάλεσε τους βουλευτές στην Bundestag που έχουν καταγωγή από την Τουρκία, να μην επισκεφθούν την Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευση του ‘Der Spiegel’.
Στις 2 Ιουνίου η γερμανική ομοσπονδιακή βουλή (Bundestag) ενέκρινε ψήφισμα αναγνωρίζοντας τις μαζικές σφαγές των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ως Γενοκτονία.
Μετά από αυτό, η Τουρκία παρενέβη  με τον πρέσβη της στο Βερολίνο αποκαλώντας ως λανθασμένη την απόφαση της Γερμανίας. Οι αξιωματούχοι στην Άγκυρα ανακοίνωσαν ότι θα υιοθετήσουν «σχέδιο δράσης» κατά της Γερμανίας. Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέκρινε έντονα τους Τούρκους βουλευτές στην Bundestag που δεν καταψήφισαν το ψήφισμα.Ο Ερντογάν πρότεινε τη διεξαγωγή εργαστηριακής εξέτασης του αίματος των Τούρκων βουλευτών για να αποκαλυφθεί η εθνικότητά τους.Αυτές οι δηλώσεις θεωρήθηκαν ως επίθεση εναντίον των βουλευτών.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr