Χριστιανοί Κούρδοι εντάσσονται στους Πεσμεργκά για απελευθέρωση της Μοσούλης




Ιούνιος 12, 2016.

Την Κυριακή αρκετοί Χριστιανοί από την πεδιάδα της Νινευή εκδήλωσαν τη θέλησή τους να ενωθούν με τις δυνάμεις πεσμεργκά στον αγώνα κατά του ισλαμικού κράτους.




Μετά την εισβολή των αναρτών  στην επαρχία της Μοσούλης και της Νινευής, ο πρόεδρος της Κουρδικής Περιφέρειας  του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, έδωσε εντολή να σχηματισθεί μια μονάδα ένοπλων Χριστιανών.



Αυτή η ομάδα έχει ως στόχο να υπερασπισθεί και να απελευθερώσει τις χριστιανικές περιοχές, παράλληλα με τις δυνάμεις Πεσμεργκά.



Οι διοικητής των πεσμεργκά της πεδιάδας της Νινευής, Σαφά Ιλίγιας, δήλωσε στο «Kurdistan 24» ότι ο σχηματισμός των δυνάμεων αυτών έγινε για να αποκρουσθούν οι επιθέσεις του ‘ισλαμικού κράτους’ στις χριστιανικές περιοχές (βόρεια της Μοσούλης)».



«Η απόφαση για το σχηματισμό αυτής της δύναμης έγινε από τον πρόεδρο Μπαρζανί, μετά από άλλους σχηματισμούς στην Περιφέρεια του Κουρδιστάν από τους «Ezidis, Shabaks, και Kakaiyes», που είναι υπό την διοίκηση των πεσμεργκά», πρόσθεσε ο Ιλίγιας.



«Ο ρόλος των δυνάμεων μας είναι να προστατεύσουμε και να απελευθερώσουμε τις περιοχές της Νινευής και να πολεμήσουν κατά του ‘ισλαμικού κράτους’», είπε.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr