Τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν κουρδικές θέσεις στο βόρειο Ιράκ




Ιούνιος 5, 2016.

Ντιγιαρμπακίρ.

Τουρκικά μαχητικά έπληξαν θέσεις των ένοπλων κουρδικών ομάδων στο ιρακινό Κουρδιστάν καθώς και στην νοτιοανατολική Τουρκία, σκοτώνοντας 27 Κούρδους μαχητές, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν, όπως ανέφεραν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην Κυριακή.




Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί έγιναν το Σάββατο και καταστράφηκαν αποθήκες οπλισμού και καταφύγια καθώς και σπηλιές, τις οποίες χρησιμοποιούν οι αντάρτες του PKK στην περιοχή Γκαρά του ιρακινού Κουρδιστάν και στην περιοχή της Λίτσε στην επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ, σύμφωνα με την στρατιωτική ανακοίνωση.



Δεν αναφέρεται ο αριθμός των νεκρών, αλλά το κρατικό πρακτορείο Anadolu βασισμένο σε πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, σημειώνει ότι μικρές ομάδες μαχητών του PKK σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις αυτές.



Επίσης, επτά μαχητές του PKK σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην Σεμντινλί, κοντά στα ιρακινά σύνορα και κατά τις αεροπορικές επιδρομές στην ίδια περιοχή την Παρασκευή σκοτώθηκα άλλοι 20 μαχητές του PKK, ανέφερε ο στρατός.



Αντάρτες του PKK ξεκίνησαν επίθεση σε στρατιωτικό φυλάκιο στην επαρχία Σιρνάκ κατά τη διάρκεια της νύχτας με επακόλουθο να σκοτωθεί ένα μαχητής του PKK και ένας από τους κρατικούς πολιτοφύλακες «φρουρούς των χωριών», σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr