Συρία: Απόπειρα δολοφονίας του Πατριάρχη Συρίας




Ιούνιος 19, 2016.

Καμισλί.

Βομβιστής αυτοκτονίας σήμερα το μεσημέρι, προσπάθησε να σκοτώσει ιεράρχες σε χριστιανική εκδήλωση στην πόλη Καμισλί της Βόρειας Συρίας, στην περιοχή που οι Κούρδοι αποκαλούν Ροτζάβα.




Η έκρηξη σημειώθηκε σε μια πυκνοκατοικημένη  χριστιανική περιοχή όπου κατοικούν Σύριοι, επί της οδού Αλ Κουβατλί, δίπλα στο πάρκο αλ Κιντή της πόλης Καμισλί, σύμφωνα με πηγές από την πόλη.



Ο βομβιστής αυτοκτονίας είχε προγραμματίσει να πάει στο κέντρο Αμάλ, ντυμένος ως χριστιανός ιερέας με στόχο να προσεγγίσει τους Ιεράρχες, που βρίσκονταν στην εκδήλωση, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.



Στόχος του βομβιστή είχε γίνει ο Μοράν Μορ Ιγνάτιος Αφρέμ ο Β΄, πατριάρχης της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση, αλλά οι φρουροί ασφαλείας κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον πυροβολήσουν, πριν εισέλθει στο χώρο των ιερωμένων.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την έκρηξη σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίσθηκαν άλλοι πέντε.



Πρόσφατα στις 7 Ιουνίου του 2016, ο Μορ Ιγάτιος Αφρέμ ο Β΄, Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής και Ανώτατος Ηγέτης της Οικουμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Συρίας, είχε επισκεφθεί τον πρόεδρο της Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί να τον ευχαριστήσει,  για την υποστήριξή τους προς τους χριστιανούς και την ενθάρρυνσή του να παραμείνουν στις πατρογονικές τους εστίες.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr