Η αντιπολίτευση Μαυροβουνίου καλεί τη Σλοβενία να μην υποστηρίξει την ένταξη στο ΝΑΤΟ



Ιούνιος 8, 2016.

Ποντγκόριτσα.

Μια ομάδα 19 βουλευτών της αντιπολίτευσης του Μαυροβουνίου κάλεσε σήμερα τους συναδέλφους από το Κοινοβούλιο της Σλοβενίας να μην ψηφίσουν για την επικύρωση της ένταξης του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ.




«Χρησιμοποιήσαμε αυτήν την ευκαιρία για να προσκαλέσουμε τους βουλευτές της Σλοβενίας, που θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση στις 8 Ιουνίου, να μην ψηφίσουν την επικύρωση της ένταξης του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ», αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφεται από 19 βουλευτές του Μαυροβουνίου.



Όπως σημειώνεται, η ενδεχόμενη ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ, δεν έχει τη συναίνεση της  πλειοψηφίας των Μαυροβουνίων και θα οδηγήσει σε κλιμάκωση βαθιάς πολιτικής και θεσμικής κρίσης.



Οι βουλευτές του Δημοκρατικού Μετώπου και μέρος της Λέσχης των ανεξάρτητων βουλευτών,  επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μίλο Τζουκάνοβιτς,  γνωρίζοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τη διεθνή κοινότητα για την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ,  προσπαθεί να καμουφλάρει την έλλειψη κράτους δικαίου στη χώρα.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr