Σκόπια: «Οξεία κριτική των δεξιών Ελλήνων στην κυβέρνησή μας για το όνομα»






Ιούνιος 30, 2016.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σχετικά με τη διαφορά του  ονόματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει αρκετές παραχωρήσεις για μια συμβιβαστική λύση.




Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση των Σκοπίων δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να ισοσταθμίσει με αυτά της Ελλάδας προκειμένου να καταλήξουν σε μια απόφαση.



Ο Μητσοτάκης- συνεχίζει το δημοσίευμα- έκανε σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία, παραμένει στην ελληνική θέση ότι η λύση θα πρέπει να δοθεί με μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα είναι καθοριστική  και για γενική χρήση του κράτους των Σκοπίων.



Ακόμη αυστηρότερο μήνυμα προς την κυβέρνηση των Σκοπίων έστειλε ο πρόεδρος της Ελλάδας, Προκόπης Παυλόπουλος,  κατά την τελετή της ονομασίας του ως επιτίμου δημότη της Καβάλας.



Ο Παυλόπουλος, σύμφωνα με την πάγια θέση του, δήλωσε ότι ο όρος Μακεδονία είναι ελληνικός και εάν η Ψευδομακεδονία των Σκοπίων θέλει να ενταχθεί στους διεθνούς οργανισμούς, πρέπει να σεβασθεί την ελληνική ιστορία και να μην διαστρεβλώνει με την προπαγάνδα τους την αλήθεια.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr