Οι Σέρβοι Κοσσυφοπεδίου ανήγειραν άγαλμα ηγεμόνα του Μεσαίωνα




Ιούνιος 28, 2016.


Ποικίλες αντιδράσεις, στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης,  προκάλεσε η ανέγερση του αγάλματος του Σέρβου ηγεμόνα Λαζάρ (Λάζαρος Χρεμπελιάνοβιτς) στη βόρεια Μιτρόβιτσα, στο Κοσσυφοπέδιο.




Νεότερα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η τοποθέτηση του αγάλματος έγινε «σε συντονισμό με το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης του Κοσσυφοπεδίου και του υπουργού Λιούμπομιρ Μάριτς.



Πρόκειται για το άγαλμα του ηγεμόνα του Μεσαίωνα (14ος αιώνας),  που δημιούργησε το πιο ισχυρό κράτος της Σερβικής Αυτοκρατορίας.



Ήταν ο τσάρος που κάλεσε για κοινό μέτωπο των σερβικών κρατιδίων κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας  και έχασε τη μάχη του Κοσσυφοπεδίου το 1389 ( η περίφημη «μάχη του πεδίου του Κότσιφα» - Κοσσυφοπέδιο).



Τα  αλβανικά ΜΜΕ του Κοσόβου που ξαφνιάστηκαν από τη σερβική αυτή πρωτοβουλία,  αναφέρουν ότι δήμαρχος της Βόρειας Μιτρόβιτσας Γκόραν Ράκιτς δήλωσε ότι για την ανέγερση του αγάλματος υπήρξε συντονισμός και συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και τελωνεία της Πρίστινα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr