Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Αρμενία: Οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία ομάδες χτύπησαν την αρμενική συνοικία στο Χαλέπι
Ιούνιος 4, 2016.

«Δεν μπορεί αυτός ο έντονος βομβαρδισμός συνοικιών που διαμένουν Αρμένιοι στο Χαλέπι,  να είναι τυχαίος, αλλά συνδέεται με την απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων».
Αυτό αναφέρει εμπειρογνώμονας στην αρμενική ιστοσελίδα News που τονίζει ότι η Τουρκία συνεχίζει να χρηματοδοτεί και να ελέγχει τις τρομοκρατικές ομάδες , οι οποίες προέβησαν  σε βομβαρδισμούς στις αρμενικές συνοικίες του Χαλεπίου.«Μετά την έγκριση του ψηφίσματος από την Bundestag για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων,  οι συνοικίες στις οποίες ζουν οι Αρμένιοι στο Χαλέπι υποβλήθηκαν σε σφοδρό βομβαρδισμό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 πολίτες. 
Το χτύπημα της αρμενικής κοινότητας της Συρίας συνδέεται άμεσα με την απόφαση της Bundestag. Φυσικά, υπάρχει και η πιθανότητα καθαρής σύμπτωσης. Αλλά η Τουρκία προσπαθεί να εκτονωθεί με την ήττα που υπέστη από τη γερμανική βουλή με επίθεση στο Χαλέπι».«Δεν είναι μυστικό, ότι πολλές από τις ομάδες που έχουν συσταθεί στη Συρία, οπλίζονται  και χρηματοδοτούνται από την Τουρκία. Αυτό αποδεικνύεται από τον μεγάλο αριθμό των Τούρκων πολιτών που επανδρώνουν τις ομάδες αυτές και καθοδηγούνται από την Άγκυρα.
Ας μην ξεχνάμε ότι στις 2 Ιουνίου εκτός από τους πυραύλους που ρίχθηκαν στην περιοχή το Χαλεπίου, καταστράφηκε μία αρμενική εκκλησία και ένα αρμενικό σχολείο», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr